Persbericht lancering van MijnYoomy

Persbericht lancering van MijnYoomy

May 24, 2011
|

Yoomy lanceert sollicitatiesysteem MijnYoomy op Sollicitatie.nl Nieuw platform met sollicitatiegemak voor You en Me Den Haag, 23 mei 2011- Yoomy lanceert vandaag MijnYoomy op Sollicitatie.nl, een volledig online sollicitatiesysteemdat de digitale arbeidsmarkt van werkzoekenden en werkgevers met elkaar verbindt. Met MijnYoomy is Yoomy is een nieuwe speler op de markt die als eerste inspeelt op de vraag naar meer gebruikersgemak en inzicht in het sollicitatieproces waarbij de werkzoekende centraal staat. Door alle online vacatures in Nederland en sollicitaties binnen één systeem te kunnen beheren, maakt Yoomy het voor werkzoekenden makkelijker om het overzicht op het sollicitatieproces te behouden. Werkzoekenden kunnen gratis gebruik maken van MijnYoomy op Sollicitatie.nl.

Jochem van Loon, medeoprichter van Yoomy: ‘Werkzoekenden zien met de vele bestaande vacaturesites door de bomen het bos niet meer. Zij moeten bij al deze vacaturesites steeds opnieuw een account aanmaken met verschillende wachtwoorden en loginnamen, CV’s aanpassen aan het format om vervolgens de correspondentie te archiveren op de eigen computer. Via Sollicitatie.nl registreer je je eenmalig bij MijnYoomy. Vervolgens heb je altijd en overal de beschikking over je gegevens, je favoriete vacatures, je CV én kun je solliciteren op elke online vacature in Nederland. Je krijgt een melding wanneer de deadline van de vacature in zicht is en rond elke sollicitatie wordt er automatisch een dossier samengesteld met alle communicatie erin. Dit gebruikersgemak in één systeem bespaart de werkzoekende veel tijd en moeite.’

De jarenlange ervaring in werving en selectie heeft de medeoprichters van Yoomy bewust gemaakt dat er voor sollicitanten geen totaaloplossing is waarin zij hun carrièreambities en communicatie in kunnen bijhouden. Dat is de reden om dit nieuwe sollicitatiesysteemte introduceren. Met MijnYoomy heeft de werkzoekende alle informatie, documenten en correspondentie in een sollicitatiedossier, één centrale plek altijd bij de hand. MijnYoomy is voor iedereen in Nederland die op zoek is naar een baan, ongeacht branche, niveau of leeftijd. Voor werkgevers volgt in het najaar een Recruitment Management Systeem waarmee Yoomy een totaalconcept voltooit waarin ‘Samenwerving’ (de oplossing waar werkgevers de – niet op de vacature passende – sollicitanten met elkaar uitwisselen) de bindende factor is tussen werkgevers en sollicitanten.

Over Yoomy
Yoomy is in januari 2010 opgericht vanuit de visie dat werving- en sollicitatieprocessen veel efficiënter en transparanter moeten en kunnen zijn. Het sollicitatiesysteem MijnYoomy biedt de werkzoekende gebruikersgemak vanuit één systeem. Het werkgeversgedeelte (lancering najaar 2011) biedt werkgevers en recruiters gemak met een integratie van een Recruitmentsysteem, vacaturebank en publieke CV database voor de werving van het juiste personeel. Hierin speelt samenwerving een centrale rol, de innovatieve oplossing waar werkgevers de – niet op de vacature passende – sollicitanten met elkaar uitwisselen. Yoomy is hiermee het eerste systeem dat zowel vanuit de werkgever als de werkzoekende denkt.