Voorbeeld sollicitatiebrief

Hieronder een voorbeeld van een sollicitatiebrief.


Je naam
Je adres
Je woonplaats

Naam organisatie
T.a.v. Naam contactpersoon voor de vacature
Straat of postbus en nummer
Postcode vestigingsplaats

Je woonplaats, datum

Betreft: vacature [functienaam]

Geachte heer, mevrouw [Naam contactpersoon voor de vacature],

Met veel belangstelling las ik over de vacature [functie] op [website] en stuur ik u deze sollicitatiebrief. De functie sluit bijzonder goed aan op mijn opleiding en interesses en daarom wil ik graag solliciteren voor deze functie.

Tijdens mijn opleiding [Naam opleiding] heb ik mij voornamelijk gericht op [relevant vak]. Mijn passies voor [relevant vak] en [relevant vak] heb ik vervolgens weten te combineren in mijn scriptieonderwerp. Na mijn studie heb ik werkervaring opgedaan als [functienaam]. Tijdens deze ervaring is voor mij echt duidelijk geworden dat dit vak goed bij bij past.

Ik omschrijf mijzelf als ondernemend, zelfstandig en enthousiast. Ik draag zelf ideëen aan en wil durf ook de leiding te nemen om deze ideeën te realiseren. Als ik ergens voor ga, ga ik meteen voor de volle honderd procent. Dit maakt dat ik altijd streef naar het optimale resultaat. Door het vele schrijven van plannen op mijn opleiding beheers ik MS Office en de Nederlandse taal goed.

Gaande deze weg hoop ik dat ik u al enigszins heb geïnformeerd over mijn kwaliteiten. U vindt meer informatie over mijn ervaring in mijn bijgesloten CV. Ik hoop dat ik de gelegenheid krijg om alles verder toe te lichten in een gesprek.

In afwachting van uw antwoord,

Met vriendelijke groet,

[Jouw naam]

Bijlage: curriculum vitae